Curry met groente en rijst
Door Mirna van Beek
2020-12-16
Makkelijke currykip met lekker veel groente.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- stukje bloemkool
- 2 grote tomaten
- 1 ui
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels kerriepoeder
- 100 gram champignons
Bereiding:
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee.
- Voeg 150 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Voeg de roosjes bloemkool en de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar.
Serveer de rijst erbij.