recept

Truffelpasta met pulled chicken

Door Mirna van Beek

2022-10-10

Ingrediënten voor 2 personen

• 1 bouillonblokje
• 200 gram kipfilet (of vegetarische kipstuckjes*)
• 140 gram volkoren penne
• 1 ei
• 100 gram zuivelspread light
• 1 flinke theelepel truffeltapenade
• 8 zongedroogde tomaten
• 12 cherrytomaten
• 1 handje rucola

Bereidingswijze

  1.  Breng een ruime pan water aan de kook met een bouillonblokje. Voeg de kipfilet toe en laat deze 3 minuten koken. Voeg na drie minuten de penne toe en laat het geheel nogmaals 6 minuten koken. Voeg na 6 minuten het ei toe en kook het geheel nog 6 minuten. In totaal kookt de kip 15 minuten, de penne 12 minuten en het ei 6 minuten. (* Gebruik je vegetarische kipstuckjes, bak deze dan met de champignons mee.)
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze in 5 minuten gaar.
  3.  Meng de zuivelspread light met de truffeltapenade, snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en halveer de cherrytomaten.
  4. Giet de pasta af, laat het ei schrikken en trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar tot pulled chicken
  5.  Meng de penne met de truffeltapenade, de champignons, tomaatjes en pulled chicken. Maak af met de rucola en een half gekookt eitje per persoon.
  6. Beetje zout en peper. Klaar!


Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
• 485 kcal
• 40 gram koolhydraten
• 44 gram eiwit
• 14 gram vet

Ook interessant voor u

Relevant nieuws