Herfst ovenschotel met zoete aardappel & gehakt

Herfstrecept

Door Maaike

2018-11-06

Recept voor 2 personen
Tijd: bereiding 30 min. & 20 min. in de oven

Een heerlijke herfst ovenschotel met zoete aardappel en gehakt. Houd je niet van zoete aardappel, dan kun je uiteraard ook gewone aardappels gebruiken.

Benodigdheden:

  • 500 gr zoete aardappels
  • 1 ui
  • 200 gr gehakt
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 70 gr tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 1/4 bouillonblokje
  • snufje zwarte pep
  • (evt. geraspte kaas)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokken. Kook de zoete aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn. Vervolgens giet je het water af en stamp je de zoete aardappels tot een puree met een snufje zout en peper. Ondertussen snijd je de ui, paprika en aubergine in stukjes. Bak het gehakt rul. Voeg daarna de ui, paprika, aubergine, Italiaanse kruiden en een snufje peper toe. Bak dit circa 5-8 minuten mee. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en bak je die 1 minuut mee. Als laatste voeg je het water en 1/4 bouillonblokje toe. Laat dit nog een paar minuten zachtjes pruttelen.

Schep de saus in een ingevette ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelpuree over de saus. Strooi eventueel als laatste wat geraspte kaas over de ovenschotel.  Bak de ovenschotel circa 20 minuten in de oven.       

Smakelijk eten!

Ook interessant voor u

Relevant nieuws