#recept

Salade met druiven, blauwe kaas en walnoten

Door Mirna van Beek

2021-02-24

8. SALADE MET DRUIVEN, BLAUWE KAAS EN WALNOTEN

Ingrediënten voor 2 personen

  • Voor de salade:
  • 200 gram wilde spinazie, gewassen
  • 100 gram biologische blauwe kaas (vegetarisch stremsel)
  • handvol pitloze witte druiven
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalotje
  • 50 gram walnoten
  • 1 rijpe avocado

Dressing:

  • 1 tl appelciderazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1/2 el pittige mosterd met pitjes
  • 1 el honing

Verwarm de oven op 180 graden. 

Plaats de walnoten op een bakplaat en rooster ze ongeveer 5 minuten. Check af en toe om te kijken of ze niet te snel gaan.

Was de spinazie. Scheur de stelen van de wilde spinazie af en snijd de bladeren wat kleiner. Doe ze vervolgens in een saladekom. Snijd het sjalotje en de paprika in stukjes en voeg ze toe aan de spinazie. Was de druiven en voeg deze ook toe aan de salade.

Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Wanneer de dressing nog beetje dik is, voeg je een beetje olijfolie toe. Voeg de dressing toe aan de salade en hussel goed.

Schep de salade op twee borden. Snijd de avocado in lange dunne repen en leg deze op de salade. Brokkel vervolgens de blauwe kaas over de salade heen.

Garneer met de knapperige walnoten en eet smakelijk!

Nog meer lekkere combinaties zijn:

  • Kikkererwten met feta, (kers)tomaatjes, komkommer, rode ui en munt
  • Witte bonen met komkommer, stukjes tomaat, sjalot en platte peterselie
  • Zwarte bonen met mais, rode paprika, avocado en koriander
  • Eikenbladsla, peer, walnoten en geitenkaas
  • Rucola, tomaat, mozzarella, pijnboompitten

Mix & match vooral je eigen smaak en eet smakelijk!

Ook interessant voor u

Relevant nieuws