#recept #oosters #soep

Oosterse soep

Door Mirna van Beek

2020-01-30

Ingrediënten

1 limoen

2 cm verse gember

500 g broccoli

250 g kastanjechampignons

3 bosuien

1 liter kraanwater

2 groentebouillontabletten

250 g kipfilet

125 g Chinese mie

Bereiden

Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd inplakken. Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.

Breng in een soeppan water aan de kook met de bouillontabletten, gember en limoen. Laat de bouillon 5 min. zachtjes trekken. Snijd de kip in lange plakjes en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de broccoli en champignons toe.

Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 min. Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop.

Hoofdgerecht

4 personen

255 kcal. p.p.

Bereidingstijd: 20 min.

Eet smakelijk!

Ook interessant voor u

Relevant nieuws