Lekker recept

Gehaktspiesjes met groen slaatje

Door Mirna van Beek

2020-06-28

Gehaktspiesjes met een groen slaatje

2 personen

Voor de gehaktspiesjes:

200 g kippengehakt

kleine ui fijngehakt

1 teentje knoflook,

0,5 el komijnpoeder

0,5 tl  paprikapoeder

1 el    fijngehakte korianderblaadjes

zout en peper

rasp van 1 citroen

1 el    olijfolie, om de spiesjes in te bakken

 

Voor het sausje:

62,5 g   magere Griekse yoghurt

1 el   verse munt, fijngehakt

0,5 teentje  knoflook, fijngehakt

0,5 el vloeibare honing

zout en peper

Voor het slaatje:

handvol babyspinazie

halve komkommer

½  handje munt, in reepjes gesneden

½ handje korianderblaadjes

½ handje bladpeterselie, gehakt

2 lente-uitjes, diagonaal gesneden

 

Bereiding:

Voeg de ingrediënten voor de gehaktspiesjes samen in een kom en maak met natte handen balletjes van het mengsel. Prik ze op de satéprikkers zodat je een langwerpig vleesspiesje hebt. Bak de spiesjes in een hete pan met de olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn.

Meng daarna de ingrediënten voor de saus in een kommetje.

Hussel tot slot alle ingrediënten voor de salade in een schaal. Schik er de spiesjes op en serveer met de yoghurtsaus en de couscous.

Tip:
Laat de houten satéprikkers minstens één uur op voorhand in water weken, zo verbranden

Ook interessant voor u

Relevant nieuws